sreda, 8. marec 2017

Retrogradna Venera bo pokazala, ali so vaši odnosi trdni

4.3.2017 se je Venera, ki je planet uživanja, lepote in harmonije obrnila v retrogradno gibanje. V astrologiji se njena energija največkrat manifestira skozi področja odnosov in financ.

15.4.2017 bo Venera zopet direktna, vendar bomo njen retrogradni vpliv čutili vse do sredine maja, ko stopi iz sence. V tem času nam daje možnost, da ponovno preučimo, kaj nam je pomembno, kaj imamo radi in kako se vrednotimo.

Venera v horoskopu govori o tem, koliko se imamo radi in koliko se cenimo. To, koliko cenimo sami sebe, se potem odraža tako na področju financ kot tudi v naših odnosih. Venera se obrne v retrogradno gibanje v znamenju Ovna, ki je v opoziciji z znamenjem Tehtnice. To je os v Zodiaku, ki je zelo povezana s področjem partnerstva, saj simbolizira polariteto med Jaz in Ti. Na tej osi se usklajuje to, kako ostati v odnosu individualist in hkrati ostati povezan s partnerjem.

Če ste v razmerju in so vaši odnosi neuravnoteženi ter se bolj nagibajo v eno ali drugo stran, je pred vami precej težavno obdobje, saj so odnosi v tem letu, predvsem zaradi napetih aspektov med tranzitnim Jupitrom in Uranom, na preizkušnji. Tehtnica, znamenje, ki v Zodiaku med drugim simbolizira partnerstva, teži k vzpostavitvi ravnotežja in harmonije. Vsako neskladje energij oziroma igre moči v partnerstvu porušijo to ravnotežje in posledično povzročajo krize in razhode. Napetost se ustvarja zato, ker sta, tako Jupiter v Tehtnici kot Uran v Ovnu, prepričana v svoj prav. Spopadata se okoli tega, kaj je prav in kaj ne, pri tem pa pozabljata na to, da ima resnica dva vidika in da imata vsak po svoje prav. Ker retrogradnost planeta daje možnost ponovnega vpogleda, bomo na odnose v tem času gledali z drugega zornega kota. Marsikdo se bo spraševal, ali si ne zasluži kaj boljšega in ali naj še naprej vlaga v obstoječe odnose ali je bolje, da jih zaključi. Novi uvidi, ki jih bomo pridobili tokom retrogradnosti Venere, pa nam bodo pomagali pri razrešitvi te dileme.

Samskim se prav tako obeta dinamično obdobje, saj se lahko tokom retrogradne Venere nepričakovano zaljubijo. Čustva bodo izredno silovita, vendar žal ne dolgotrajna oziroma se bodo že takoj na začetku pojavile neke prepreke, ki bodo zahtevale veliko potrpežljivosti in vztrajanja. Čas je bolj ugoden za avanture, kot pa za dolgotrajnejše odnose. Zelo rado pa se zgodi, da se v času retrogradne Venere v našem življenju pojavijo osebe iz naše preteklosti, na katere smo še vedno na nek način emocionalno vezani, saj odnosov z njimi nismo čisto predelali. Sedaj se nam bo ponudila možnost za to.

Pred vami je obdobje pogovorov, usklajevanj in razčiščevanj na področju vseh vrst partnerstev. Skušajte razumeti stališče nasprotne strani in ne vztrajate pri svojem absolutnem prav. Venera se bo v svoji retrogradnosti vrnila v znamenje Rib, zaradi česar bomo še bolj občutljivi in ranljivi. Do drugih skušajmo biti toliko obzirni, kot si želimo, da bi bili oni do nas.

Ker pa je Riba zadnje znamenje, v katerem se vse razkraja in raztaplja, lahko koristno uporabite to energijo za »čiščenje« vseh tistih vzorcev, ki vam onemogočajo uživati v življenju.

Ni komentarjev :

Objavite komentar