petek, 30. maj 2014

Astrološka dogajanja v juniju 2014

Mlaj na 7° Dvojčka

Naslednjih 14 dni bomo čutili vpliv mlaja, ki je bil 28.5.2014 v znamenju Dvojčka. Obe svetili, Sonce in Luna, sta bili v natančnem kvadratu z Neptunom, vladarjem iluzij, zmede, prevar in samoprevar. V tem času se bo bolje zanesti na svojo intuicijo, kajti razum je lahko zamegljen in vidi tisto, kar želi videti. Mlaj tvori trigon s planetom Marsom v Tehtnici, kar prinaša aktivnost, dinamiko in polno novih domislic. Bodimo pozorni, da v zamegljenosti Neptunovega kvadrata ne izgubimo smiselnosti cilja. Razvejanost in razpršenost med vedno novimi možnimi izidi lahko onemogoči doseči zaželeno.

Merkur v Raku

Razpršenost še dodatno poudarja dejstvo, da je Merkur, vladar Dvojčkov, v času mlaja na 29° Dvojčka. Poslavlja se iz razumsko logičnega Dvojčka in prehaja v čustveno in intuitivno znamenje Raka. Vendar le za kratek čas, ker se bo 6.6.2014 obrnil v retrogradni hod in se 18.6.2014 znova vrnil v znamenje Dvojčka, kjer bo vse do 14.7.2014.

Vpliv retrogradnega Merkurja res prinaša zastoje in prepreke, vendar lahko ta čas koristno porabimo za poglabljanje vase. Soočeni bomo s čustvenimi vzorci iz preteklosti.

Pod vplivom retrogradnega Merkurja v vodnih znamenjih komunikacija poteka na neverbalni ravni. Merkur bo iz podzemlja (podzavesti) prinašal koristne informacije za našo rast. Prihajajo lahko preko sanj, občutkov, sinhronih dogodkov, spominov ter znamenj. Zato bodite pozorni, da jih ne spregledate.

Venera v Biku

Na kritičnih 29° pa ob mlaju ni bil samo Merkur, ampak je bila tudi Venera, ki iz znamenja Ovna prehaja v Bika, ki je njeno znamenje in kjer se zelo dobro počuti. To znamenje močno poudari njeno čutnost in željo po uživanju. Vendar je osnovna vrednota Venere varnost, v znamenju Bika še posebej materialna. 13.6.2014 bo Venera tvorila napet aspekt s Saturnom in ker bo v tem času tudi Mars ponovno trčil ob Veliki kvadrat med Uranom in Plutonom, lahko pričakujemo nenadne dogodke na kolektivni ravni, ki bodo aktivatorji sprememb naše varnosti v prihodnosti. Soočeni bomo s temami o minljivosti in krhkosti naše varnosti.

Veliki vodni trigon

Veliki vodni trigon med Jupitrom, Saturnom in Kironom lahko s svojo lahkotnostjo prinese nekaj sprostitve. Trenja in silni pritiski, ki jih povzroča rekonstrukcija družbe, vendarle prinašajo tudi nekaj dobrega. Povezujejo nas na kolektivni ravni in nas silijo, da poglabljamo medsebojne povezave in iščemo nove načine sobivanja; na nivoju družine, države ali skupnosti.

V času, ko je element vode tako dominanten in poudarjen, lahko pričakujemo razne »poplave čustev«. Veliki vodni trigon je lahko v svojem izrazu zelo neizmeren, zato je priporočljivo, da ga omejimo oziroma ohranimo »prizemljenost«. Paziti moramo, da nam čustva ne preplavijo razuma, pa naj bo to v obliki pretirane nepremišljene evforije ali črnogledosti in žalosti. Prepustimo tej neizmerni kreativni sili, da teče skozi nas, nas obogati in ozdravi, ne pa da nas preplavi.

Samo ravnovesje med čustvi in razumom ustvarja harmonijo.

Ni komentarjev :

Objavite komentar