sreda, 14. maj 2014

Polna Luna na osi Bik Škorpijon

14.5.2014 ob 21:17 na 23°55 Škorpijona


Luna, ki v horoskopu simbolizira naš občutek čustvene varnosti, se v strastnem in intenzivnem znamenju Škorpijona ne počuti prav dobro. Prinaša občutljivost, čustvene izbruhe, ljubosumje, maščevalnost in žalost.

V znamenju Škorpijona se nahaja Saturn, s katerim Luna tvori konjunkcijo, kar še dodatno poudari temačne čustvene izraze, kot so melanholija in občutki nemoči.

Mars, ki je signifikator Lune, je še vedno retrograden v znamenju Tehtnice in je v slabem aspektu z Luno v Škorpijonu. To pa prinaša še dodatno frustracijo, ki se bo manifestirala skozi pretirane čustvene izbruhe.

Venera, signifikator Sonca, pa je trenutno v natančnem kvadratu s Plutonom in s tem aktivator napetosti Velika kardinalnega križa, zato lahko v času polne Lune na kolektivni ravni pričakujemo kar nekaj dramatičnih dogodkov, ki bodo sprožili močne čustvene odzive oziroma šoke.

Čustveno napetost, ki jo povzroča polna Luna, pa lahko porabimo tudi na bolj konstruktiven zdravilen način, kajti Saturn tvori Veliki trigon z Jupitrom v Raku in Kironom v Ribah.

Polna Luna v Škorpijonu razsvetli najtemnejše dela naše podzavesti in posveti na stare nepredelane in potlačene čustvene vsebine. Ker v svoji preteklosti, zaradi obrambnih mehanizmov, nismo bili sposobni procesirati neprijetnih občutij, smo jih potlačili v nezavedno. Če jih želimo ozavestiti in prepoznati, se je potrebno najprej z njimi soočiti in ponovno predelati boleče občutke. Energijo osvobodimo šele takrat, ko spoznamo in sprejmemo svoja resnična čustva, tudi tista "slaba". Osvobajanje teh vsebin je lahko zelo zdravilen proces, skozi katerega se čistijo stare rane. Znamenje Škorpijona je tudi znamenje preporoda, zato se skozi takšne procese osvobajamo starega in pripravljamo na nove začetke.

Ker je polna Luna na osi Bik Škorpijon in ker se potlačene čustvene travme velikokrat odražajo na telesnem nivoju, nam lahko v tem času ukvarjanje z njimi prinese zdravilne učinke tudi na naše fizično telo.

Ni komentarjev :

Objavite komentar