četrtek, 22. maj 2014

Poiščite moč v sebi – Mars ponovno v direktnem gibanju, 20.5.2014

Mars, katerega aktivna narava je bila zavrta z retrogradnim gibanjem od začetka marca 2014, se je 20.5.2014 obrnil v direktno gibanje. Vsak retrogradni planet prinese na površje nepredelane vsebine iz preteklosti, ki so povezane z njegovo simboliko. Pri Marsu so to teme, kot so akcija, agresija, uveljavljanje svoje volje, moč in doseganje ciljev.

Ker se Mars trenutno nahaja v Venerinem znamenju, Tehtnici, je bila njegova retrogradnost obarvana tudi z energijo Tehtnice, ki simbolizira odnose. V središču dogajanja so bile torej nepredelane vsebine, povezane z odnosi, predvsem teme o ravnotežju moči v odnosih.

Lepa manifestacija teh energij na kolektivni ravni je poslabšanje odnosov med Rusijo in ZDA. Marsov vpliv je prinesel na plan razkol, ki je med tema državama vladal že v preteklosti – v času hladne vojne.

Mars bo v tako imenovani retrogradni senci še do 22.7.2014. To bo čas revizije sprememb, ki jih je prinesel na plan med svojim retrogradnim gibanjem in premisleka o tem, kako bi z novimi izkušnjami in spoznanji spremenili svoj odnos do tematik, ki jih simbolizira Mars.

Soočiti se bo potrebno s tem:
  • kakšni so naši odnosi, ali v njih vlada harmonično ravnovesje ali prevladuje igra moči,
  • kako dosegamo stvari in cilje,
  • kakšna je naša agresija – ali ločimo mejo med tako imenovano zdravo agresijo in konfliktno agresijo,
  • smo aktivni ali pasivni,
  • se zavedamo svoje moči ali čutimo nemoč.

Ni komentarjev :

Objavite komentar